Bagi Canlah Orang Lain Pulak Muak Bocey Masuk MLM Ini Jawapan Bocey

Maharaja Lawak Mega 2019 (MLM 2019), sebuah program realiti pertandingan komedi yang paling dinanti-nantikan oleh peminat lawak tegar di rantau ini bakal membuka tirainya secara rasmi pada setiap hari Jumaat mulai 1 November, jam 9.00 malam selama 11 minggu berturut-turut.

Menariknya, edisi MLM kali ini membawakan satu episod istimewa, ‘Maharaja Lawak Mega 2019 – “Kerusi Panas” atau “Hot Seat” yang akan bersiaran seminggu lebih awal (25 Oktober 2019, Jumaat, 9.00 malam), secara langsung di saluran Astro Warna dan Warna HD yang mana akan menyaksikan 12 peserta lawak berentap untuk meraih kedudukan di pentas utama MLM 2019.

MLM 2019 akan bersiaran selama 11 minggu bermula 1 November ini, secara langsung di Astro Warna (saluran 132), Warna HD (saluran 124) dan boleh distrim melalui platform Astro GO dan On Demand untuk pilihan lebih fleksibel. Program ini akan bersiaran secara langsung dari Royal Theater, Shah Alam. Pengacara tersohor dan versatil tanah air, Datuk AC Mizal juga bakal menggalas tugas hos MLM 2019 buat kali kelapan.

Sebaik sahaja nama pelawak bintang Mah4raja Lawak Mega (MLM) 2019, diumumkan kumpulan Bocey antara yang mendapat komen paling banyak daripada netizen.

Ada di antara warga net yang tidak bersetuju kumpulan yang dianggotai Abam, Achey dan Fad ini kerana sudah dua kali bergelar juara MLM.

Abam ketika ditemui Gempak berkata, walaupun sudah beberapa kali menyertai MLM Bocey tetap menganggap pentas tersebut sebagai platform buat mereka untuk mengembangkan bakat sebagai pelawak.

“Macam inilah, bagi saya MLM itu adalah sebuah pertandingan untuk pelawak-pelawak menunjukkan ‘skill’ masing-masing. Memandangkan ini adalah pertandingan sesiapa pun boleh masuk selagi tidak jemu untuk bertanding serta tiada sekatan dari sesiapa pun.

“Bocey masuk setiap tahun pun, bukannya Bocey boleh jadi kaya. Lagipun bukan Bocey sahaja bekas juara MLM yang masuk bertanding lebih daripada sekali kan?,” katanya.

Tambah Abam lagi, dia tidak terkilan sekiranya ada netizen yang lancang berkata Bocey sudah tidak relevan atau kekeringan idea.

“Kalau nak ikut mulut orang, kita ada banyak mulut lagi nak diisi, bukannya mulut diaorang saja. Mulut diaorang mungkin nak santapan r0hani tapi kami ni, bukan setakat mulut…jiwa dan raga pun kena bagi santap, jadi…pedulilah apa orang nak cakap.

“Sebabnya kalau nak bercerita fasal komen neg@tif netizen ni, memang tidak akan berkesudahan. Bocey semakin bosan, Bocey dah tak idea, Bocey dah tak lawak. Tak mengapa, normal la ada yang suka ada yang tak suka.

“Kata-kata neg@tif ini memang boleh buat kita jadi ‘str3ss’ tapi sebenarnya tak payah layan je,” kata Abam positif.

Selain Bocey, bintang lain yang bakal berentap dalam MLM 2019 ialah dua peserta solo dari Indonesia iaitu Rahmat dan Popon, Cali peserta berkumpulan dari Brunei, Jborn, Zero, Puteh, Jambus, Rare dan Rojak.

Juara MLM 2019 akan membawa pulang RM500,000 dan sebuah trofi, naib juara RM250,000 dan sebuah trofi, tempat ketiga RM150,000 dan sebuah trofi tempat keempat RM50,000 dan sebuah trofi manakala tempat kelima RM15,000 dan sebuah trofi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *